"Kimin ak kimin kara olduğu, zor günlerde belli olur."

 "Kimin ak kimin kara olduğu, zor günlerde belli olur."


Türkiye'de ekonomik şartlar her geçen gün biraz daha insanların alım gücünü uzun bir süre daha olumsuz etkilemeye devam edecek gibi görünmektedir. 

Şirketlerin üst yönetim kadroları bu süreçte ciddi bir sınavdan geçmektedir.

Özellikle astlarını ezen, insanlık dışı muameleyi reva gören, saygısız davranan, fakat ustlerine  karşı el pençe divan duran, yalakalık ta sınır tanımayan atanmış liyakatsız yoneticler bir bir kabak gibi ortaya çıkıp sırıtmaya başlamış gibi görünüyor. Şirket Yönetim Kurulu Üyeleri hatalarının farkına varmaya, öz eleştiri yapmaya başladılar gibi sanki.

Patron ne der diyerek gerçekleri dile getirmekten imtina eden:mevki makam, maddiyat endişesi yüzünden, haklısınız, harika fikir, neden biz düşünemiyoruz diyen iyi gün dostu, orta ve üst düzey yöneticiler takımlardan atılmaya, işlerini kaybetmeye başlamıştır. Süreç her geçen gün daha da sertleşiyor ve güçsüz liyakatsız halkalar bir bir dökülmeye devam edecek gibi görünüyor.

Keşke bazı şirketlerin patronları gerçekleri sadece gerçekleri konuşan yöneticilere tahammül etmeyi becerebilse, kıymetlerini  biliyor olsaydı. Bazı gerçeklere kulak tıkayıp 'sen bir daha düşün' demek yerine egolarıyla baş edebilselerdi. 

Gereksizler eninde sonunda bu acı gerçeklerle yüzleşmeliydi ve nihayet  beklenen oldu.

Tek üzüntüm bu gereksiz ve beceriksiz iyi gün yöneticlerinin  basiretsizligi  yüzünden görevlerini  layıkı ile yapmaya çalısan pırıl pırıl insanların işlerinden olmasıdır.

Su akacak yatağını bulacaktır.

Görevlerini layıkı ile yapan fakat işlerinden olan arkadaşlar referansları sayesinde elbet kendilerine yeni sayfalar açacaktır. Gereksizler, yalakalar, becereksizler ne yapar bilemem, lakin herkes hak ettiğini bir gün yaşıyor ve gelecekte de yaşayacaktır. 

"Kimin ak kimin kara olduğu, zor günlerde belli olur."


Cevat Çırak 

11.11.2023




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yediler Ormanında Kayak

Yaşar Kemal Usta ile UBUNTU'YU konuştuk.

Naim Süleymanoğlu