YENİ HEYECANLARA YELKEN AÇMAK



 
 Değerli dostlar merhaba,

2013 yılını kazasız ve belasız bir şekilde uğurlamanın rahatlığı ve huzuru ile hepinizi selamlıyorum.  Hayatımıza yeni giren 365 gün bizlerden neler götürecek ve neler katacak merak içerisindeyim. Hayal kuruyor heyecanla hayallerimizin peşinde koşmaya devam ediyorum.

Hepimiz hayal kurarız öyle değil mi?

Kimler kurdukları hayalleri gerçekleştirir, kimler ürettiği mazeretlerinin arakasına sığınır, diye düşündüğümde hep şu sonuç çıkıyor karşıma; Hedefi olan ve ona inananlar, cesaretli kişilikler,  sabırla mücadele edenler, yarı yoldan dönmeyen, nasıl olabileceğine kafa yoranların kazandığını görüyorum.

Ya diğerleri, kaybeden taraftakiler, onlar neden başaran tarafta değil, gülen sevinen ve zaferler kazananların tarafında olamıyorlar neden?  Bana göre donanım olarak hiçbir eksikleri yok aslında, sorun ne biliyor musunuz? Kendilerini tanımıyorlar, güçlü ve zayıf yönlerini bilmiyorlar, fırsat ve tehlikeleri göremiyor ve bunu sonuçlara yansıtamıyorlar. Çözüm yolu nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Bu sabah işe gelirken radyoda Pegasus Hava Yollarının sahibi Ali Sabancı’nın katıldığı programda çok çarpıcı bir cümle ile çözüm anahtarını verdi,

 ‘’ Sorunların kaynağının kendimiz olduğunu bilerek başlarsak, çözüme kolay ulaşırsınız ’’ .

Çok telaşa gerek yok,  sakin bir şekilde kendimizi keşfetmeyi ve keşiflerimizden yararlanmayı öğrenmemiz gerekiyor, sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.  Kendimizi tanımak bizleri başarıdan başarıya uçuracak, bunun paralelinde daha mutlu hayatlar ve her bakımdan şimdiki kazançlarımızdan (maddi, manevi) fazla kazanma yoluna girmiş olacağız.

 Buraya kadar tamam ama (mazeret, bahane) diyenlere sesleniyorum,  kendimizi keşfe çıkarken yardımcılara ihtiyacımız var, bu yardımcıların en vazgeçilmez olanı kitaplardır, beynimizin besin kaynakları kitaplara sarılmamız gerekiyor.  Aydın bir toplum olma yolunda adımlar atabilmemiz ancak okumaktan geçer, aksi takdirde şark kurnazlığına devam eder dururuz. Sigara ve alkole harcayacak paramız her zaman var, kitap almaya ve alınan kitabı okumaya nedense zamanımız ve tahammülümüz yok, yazık ki ne yazık bizlere. Gelişmiş ileri toplumlara bakalım; bir Japon yılda 26 (ayda 2 kitaptan fazla) kitap okuyor,  gelişmiş Avrupa ülkeleri yılda 22-25 kitap okuyor. Ülkemizi merak edenlerin merakını giderelim Türkiye’de yılda sadece 1 kitap bile değil, çalışmadan emek vermeden olmuyor, dedim ya şark kurnazlığı ile bir yere kadar, sonrası olamaz, olmayacak.

 Uzun yazılar artık insanlar tarafından okunmuyor bu yüzden burada sözlerime son vermeden önce diyorum ki ‘’ Emek hiçbir zaman karşılıksız kalmaz ‘’
 

Saygılarımla

Cevat ÇIRAK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yediler Ormanında Kayak

Yaşar Kemal Usta ile UBUNTU'YU konuştuk.

Naim Süleymanoğlu